was successfully added to your cart.

[Civil falu] Szeretnéd rendezni a gondolataidat azzal kapcsolatban, hogy hol is tart most az életed? – MÉCS Családközösségek

Szeretnél közelebb kapcsolatba kerülni Istennel? És a családoddal? 

Szeretnél kiengesztelődni? Megbocsátani? Érezni, hogy szeretve vagy? …

Ha igen, a Mécs Napok Fiataloknak Program Neked szól! Évről-évre, immáron 18 éve sok fiatal keresi fel lelkigyakorlataikat, ezekre a kérdésekre keresve a választ.

És hogy kik ők?

22 éve indultak útjára Magyarországon a MÉCS Családközösségek Gabriel Calvo atya ötletét „magyarra fordítva”, melynek lényege, hogy a keresztény családoknak és fiataloknak a  mai világban igen nagy szükségük van arra, hogy más családokkal, fiatalokkal megerősítő, baráti közösséget alkossanak. Ezért sok család hoz létre családközösségeket, fiatalok közösségeket. A MÉCS nekik kínál konkrét segítséget. Gabriel Calvo atya által kidolgozott és bevált beszélgetési módszerük, jól felépített éves tematikáik keretbe foglalják a rendszeres közösségi beszélgetéseket. Programjaikon pedig közösségük tagjai másoknak is szeretnék átadni azt a sok lelki élményt és tapasztalást, ami őket is megerősítette a hitükben. A MÉCS Napok Fiataloknak program is egy ilyen alkalom. Nem törekszenek arra, hogy aki eljön, a közösségünk tagjává váljon, viszont mindenképp át szeretnének adni neki már valamit abból, amit ők is kaptak.

És az Úr kegyelmei működnek. Erről tanúskodnak  a programon résztvevők tanúságtételei is, melyekből néhányat említünk csak meg:

“Sok sebem felszakadt, de ez kellett, hogy gyógyulni tudjak.”

” Nem is tudtam eddig, hogy mi az a kiengesztelődés.”

„Átértelmeződött a családdal való kapcsolatom, megtaláltam azt, ami miatt eddig feszültségek voltak!”

“Jó volt megtapasztalni, hogy a Jóistennek még úgy is jönnek a kegyelmei, hogy semmi kedvem sem volt ide eljönni most.”

“Eddig egy lelkigyakorlaton sem éreztem, hogy lenne útravaló, amit magammal lehet vinni a megélt élményen túl.”

 

Ha szeretnéd a MÉCS-et jobban megismerni, szeretnéd megtudni, minek a rövidítése a MÉCS, ha szeretnél a programról többet megtudni, akkor látogasd meg mindenféleképpen a sátrukat a Máriabesnyői Mladifesten!

Még több érdekességre és hírre bukkanhatsz a MÉCS honlaponvagy a facebook oldalukon.