was successfully added to your cart.

[Hasznos tudnivalók] Zarándokcsomagot kérők figyelmébe

By 2018-05-27Egyéb

Már alig 2 hét van hátra a Máriabesnyői Mladifestig, mi már nagyon várjuk, reméljük Ti is.

Sok levelet kaptunk tőletek, kérdéseket a szállással, tisztálkodással, étkezéssel kapcsolatban. Csokorba gyűjtettük a legfontosabb tudnivalókat ezek alapján, amiket szeretnénk megosztani veletek már most, a fesztivál előtt, hogy magabiztosan érezzétek magatokat a helyszínnel kapcsolatban.

Megközelítés

A fesztiválra a legtöbben vonattal érkeztek majd. Ne feledjétek, a MÁV-nál 90%-os jegykedvezményt tudtok igénybe venni, erről már írtunk korábban.  A vasútállomás 10 perc sétára található. Elég, ha jöttök a zene után, de adunk egy kis segítséget is 🙂 A cím: Nagyboldogasszony Bazilika, Kapucinusok tere 1.  Így juttok el pontosan a fesztiválra:

Csomagmegőrzés

Pénteken a Damjanich iskola 15 órától, a tanítás végétől várja a fesztivál résztvevőit, így addig a helyszínen, a regisztrációt követően vállaljuk a csomagjaitok őrzését. Így lehetőségetek lesz arra, hogy pénteken megérkeztek, leteszitek a csomagot  nálunk és máris belevethetitek magatokat a civil falu nyújtotta izgalmakba.

Az őrzés ideje alatt a csomagokon rögzítjük a neveteket, a csomag kiadásához és a csomagból bárminek a kivételére fényképes igazolvány bemutatását kérjük, biztonsági okból.

Szállás

Pénteken a zarándokszállás 15 órától foglalható el, önkénteseink segítségetekre lesznek a szállásra kísérésben. A cím 2100 Gödöllő, Batthyányi út 30-32. Az épületbe az oldalsó bejáraton, az Illés közből tudunk majd bemenni. Gyalogosan a google 25 percet ír. Így juttok majd el a sulihoz:

A kényelmesen utazni vágyók figyelmébe ajánljuk, hogy helyi buszjárat is van, amit pénteken, szombaton, és vasárnap is a Damjanich Iskola és a Máriabesnyői Bazilika között közlekedik. Ennek menetrendjét itt találjátok.

Fontos, hogy az iskola nem lesz nyitva végig, hiszen rengeteg tartalmas programot kínálunk Nektek a fesztivál helszínén. Így pénteken 15 órától éjfélig lesz nyitva. Szombaton 9 óráig kell kibújnotok a hálózsákokból. A helyszínen lesz a reggeli is. 9 órakor bezárjuk a sulit, mert jönnek takarítani és majd déltől 14 óráig lesz ismét nyitva, este pedig 18 órától. Vasárnap ugyanúgy 9 óráig kell mindenkinek összekapnia magát 🙂

Fürdés, tisztálkodás

A zarándokoknak a Damjanich Iskola fürdőiben lesz módjuk fürdeni, a sátrazóknak pedig a helyszínen,  a közösségi házban. Fontos, hogy mivel sok, nem a fesztiválra érkező zarándok is lesz ebben az épületben, így erre reggel  7:00 és 9:00, valamint este 20:00 és 23:00 óra közt lesz lehetőségünk.

Ha bármi egyéb kérdés felmerül bennetek, írjatok kérlek a facebook eseményhez, hogy mindenki lássa a kérdést és az arra adott választ is.