Fergek latinul, 120 nap alatt a bél körül


A kutyák és macskák bélférgei az ember egészségére is veszélyesek lehetnek! A kutyák fergek latinul macskák bélrendszerében élősködő férgek nagy része képes az emberben is megbetegedést okozni.

giardia vaccine for humans a világ leghalálosabb parazitái

A gyermekek különösen nagy veszélynek vannak kitéve! Ezeket az állatról az emberre terjedő betegségeket nevezzük latinul zoonózisnak.

fergek latinul

A gyermekek különösen nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen ők igen szoros kapcsolatban vannak fergek latinul állataikkal, és nem képesek felmérni a veszélyt, és kevéssé ügyelnek a személyi higiéniára. A gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben A férgek által okozott betegségek különböző súlyosságúak lehetnek, a féreg fajától, a fertőzött ember korától, ellenálló fergek latinul függően.

sant alphio garden hotel giardini naxos italy

A kampósférgek kellemetlen, viszkető bőrtüneteket okoznak, amely különösen kisgyermekekben, pl. Az orsóféreg-lárvák a szembe jutva látásromlást vagy akár vakságot is előidézhetnek, a tüdőbe kerülve pedig ún.

Az ember egészsége szempontjából a galandférgek a legveszélyesebbek.

fergek latinul

A fertőzőképes lárvák leggyakrabban az ember májában, ritkábban a tüdőben, az agyban okoznak súlyos elváltozást.

A betegek kezelése hosszadalmas, akár egy életen át tartó kontrollt is igényelhet, és nem is minden esetben kivitelezhető.

fergek latinul cdl enterobiosis

Mint oly sok más esetben, a megoldás itt is a megelőzés, azaz a kutyák és a macskák rendszeres és megfelelő módon végzett féregtelenítése, bizonyos egyszerű higiénés szabályok betartása, és a féregtelenítés alapelveinek ismerete.