Galandféreg kezelese. A galandféreg gyakori fajtái


Ki lakik odabent? Galandférgek A galandférgek is a macska bélcsatornájában élnek.

Orsóférgesség - csak egyszerűen

Leginkább azokban a macskákban galandféreg kezelese, melyek vadászni járnak. Alakjuk hosszú, lapos, szalagszerű és ízekre különül. Az uborkamag-képű galandféreg Dypilidium caninum a leggyakoribb macskán és kutyán is.

bélféreg vegbél

Ezt a férget a bolha terjeszti. Hosszúsága elérheti az 50 cm-t.

Veszélyt jelenthetnek a kutyák?

Lárvái a bolhákban fejlődnek. A macska és a kutya a bolhát összerágva és lenyelve fertőződik meg galandféreggel.

Cisztákat okozhat Bár a galandféreg leginkább az emésztőrendszerben, ezen belül a belekben érzi jól magát, a lárvái más szervekbe is eljuthatnak.

A másik, szintén a galandférgek közé tartozó parazita a Taenia taeniaeformis. Ezt a férget kisrágcsálók egér, patkány szervezetéből is kimutatták. Ezek, mint köztigazdák fertőzik meg a macskákat.

galandféreg kezelese

A bélcsatornában szabadon galandféreg kezelese orsóférgektől eltérően, a galandférgek kifejlett egyedei a bélfalba kapaszkodva rögzítik magukat. Dipylidium caninum Taenia taeniaeformis A férgesség tünetei macskán Nem könnyű megmondani egy macska esetében, hogy férges-e vagy sem, főként a férgesség kezdeti stádiumában, amikor még nincsenek kifejlett alakok és az ürülékben nem jelennek meg féregpeték.

Bővebben A galandférgesség megelőzése és kezelése Mivel szabad szemmel nem látható és nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a macska a férgekkel, galandféreg kezelese célszerű mind a fonál- mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni macskáját.

galandféreg kezelese