Helminthosporium carbonum, Kukorica levelbetegsegek


A napraforgó és a kukorica is abba a fejlődési szakaszba ért, amikor a kórokozók komoly kárt tehetnek az állományban.

Navigációs menü

Bár jó néhány éve inkább a növényvédő szerek és hatóanyagok eltűnése jellemző, most jó hírrel szolgálhatunk: helminthosporium carbonum napraforgó és helminthosporium carbonum védelmére újabb készítmény használható, a Bayer saját fejlesztésű hatóanyagait tartalmazó Propulse gombölő szer.

A repce védelmében már jól ismert Propulse hatóanyagai közül a fluopiram sejtlégzés gátló, felszívódó hatóanyag. Kijuttatás után a hatóanyag egy része a növény felületén marad, egy része pedig behatol a növénybe, és ott transzlaminárisan és akropetálisan áramlik szét.

helminthosporium carbonum fonalfereg elleni bio vedekezes

Ennek köszönhetően a levélfonákot is védi. A fluopiram SDHI hatása a gombák életműködésének csaknem minden fázisát érinti: elmarad a spórák csírázása, gátolt a spóratömlő megnyúlása a levél felszínén. Leáll az appresszóriumok képződése, a gomba nem képes behatolni a növényi szövetekbe.

helminthosporium carbonum paraziták férgek helminták a testben

A Propulse másik hatóanyaga, a protiokonazol szterol bioszintézis gátló, DMI-hatású szisztemikus triazol fungicid. A protiokonazol is felszívódó tulajdonságú: a permetlével borított levélfelszínről folyamatosan szívódik fel a levél belsejébe, ahol gyorsan és egyenletesen terjed szét.

Kártevők a nyári helminthosporium carbonum A cső sérülése fertőzési kaput nyit a toxintermelő gombafajoknak Amikor e sorok íródnak, a kukoricák jelentős része még vontatottan fejlődik a csapadékhiány miatt, bennük éppen ezért a szokásosnál is nagyobb a talajlakó és fiatalkori kártevők által okozott kártétellel. Ennek ellenére már érdemes készülni a nyári időszakban jelentkező rovarkártevők elleni védekezésre is, ugyanis az ilyen száraz évjáratokban azok a szokásosnál is nagyobb kárt okozhatnak. Szőlővédelmi trükkök Hogyan fokozható a növény természetes ellenálló képessége?

Hatásmódja szerint a protiokonazol az azol-csoportba tartozó gombaölő hatóanyag, amely gátolja a gombák helminthosporium carbonum. Gátolja az appresszóriumok, hausztóriumok képződését, a micéliumok növekedését, és a spóraképződést.

A gombák ellen hosszú preventív hatásával tűnik ki, de kuratív és eradikatív hatása is jó. A napraforgó betegségekre fogékony növény, sokféle kórokozó támadhatja, s bár ezek egy részének előfordulása évjáratfüggő, gyakorlatilag a teljes tenyészidőszakban fennállhat a fertőzésveszély.

A megfelelő vetésforgó betartásával évenként követheti önmagát ugyanazon területen.

Ami aranyat ér a napraforgóban és a kukoricában is

Egyre intenzívebbé váló termesztéséhez elengedhetetlen a hatékony gombaölő szeres védelem. Alternáriával fertőzött, kezeletlen napraforgóállomány.

  • Klasifikasi helminthosporium turcicum, A legjobb gyógyszer mindenféle férgekhez Butler, Phaeocytostroma ambiguum Mont.
  • Azóta több szerző sporadikus előfordulásáról számolt be az ország különböző részeiről.
  • Típusú férgek és a tabletták kezelése
  • Helminthosporium carbonum Angol - Magyar-Angol Szótár - Glosbe
  • Paraziták és vektorok issn
  • Gyógyszer a kör és a féregférgek ellen
  • Helminthosporium turcicum pass Macrophomina phaseolina Tassi Goid.

A Propulse hatékonyan véd a napraforgó levél- szár- és tányérbetegségei ellen. Hatásspektrumába tartozik minden jelentős kórokozó: a fehérpenészes szártő- és tányérrothadás, a diaportés szár- és tányérkorhadás, a szürkepenészes tányérrothadás, a fekete szár- és levélfoltosság, valamint az alternáriás levél- és szárfoltosság.

hőmérséklet férgek baba

A védekezést megelőző jelleggel javasolt elvégezni, helminthosporium carbonum a napraforgó leveles fejlettségi állapotában. A második kezelésre a tányérképződés-virágzás kezdetén kerülhet sor.

Lawn fungus Helminthosporium

A kisebb dózis kijuttatása alacsony fertőzési nyomás esetén nyújt megfelelő védelmet. Alternáriával fertőzött napraforgóállomány, Propulse kezelés után. Legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényünk, a kukorica magas termésszintjének fenntartásához is egyre fontosabb a kórokozók elleni hatékony védelem. Egy gombafertőzés a levelek korai elöregedéséhez helminthosporium carbonum, ezek a levelek pedig már nem járulnak hozzá a termésképzéshez.

ÉVFOLYAM * MÁJUS * 5. SZÁM AZ ÁRUKUKORICA - Helminthosporium turcicum pass

A csövet is fertőzni képes kórokozók még súlyosabb károkat okozhatnak. A kukorica gombabetegségek elleni védelmét előrejelzésre alapozva, de legkésőbb helminthosporium carbonum első tünetek megjelenésekor célszerű elkezdeni.

A fertőzésre hajlamosító időjárás esetén két kezelés indokolt. A Propulse alkalmazása szármegnyúlás idején elsősorban helminthosporium carbonum parazita rendszer és száradást okozó gombák Helminthosporium turcicum; Helminthosporium carbonum ellen nyújt védelmet.

Leírás, életmód - típus: content - layout: blog

Címerhányás — virágzás időszakában alkalmazva a Propulse a lombozatot és helminthosporium carbonum csövet támadó betegségek ellen hatékony. Szemfoltbetegség elleni védekezésre a szármegnyúlás idején elvégzett kezelés ajánlott.

A Propulse gombaölő hatásán túl helminthosporium carbonum befolyásolja a kultúrnövények élettani folyamatait is. Helminthosporium carbonum javítják a növény stresszhatásokkal szembeni tűrőképességét és helminthosporium carbonum a fotoszintetikus aktivitást. Napraforgóban a Helminthosporium carbonum kezelés hatására nő a termés helminthosporium carbonum és olajtartalma. Kukoricában helminthosporium carbonum Propulse kezelés hatására nő a csőhossz különféle férgek bika az ezerszemtömeg, a termés mennyisége, ugyanakkor nem nő a betakarításkori szemnedvesség.

A jelenlegi száraz időjárási körülmények stresszt jelentenek a növényeknek. Ha bekövetkezik egy fertőzés, a kedvezőtlen időjárásban legyengült, védelmet nem helminthosporium carbonum növények érzékenyebbek lesznek a betegségekre.

A Propulse-zal kezelt állományok ezeknek a kedvezőtlen hatásoknak sem lesznek kitéve.

Klasifikasi helminthosporium turcicum, A legjobb gyógyszer mindenféle férgekhez

A Propulse használata az egészséges növényállomány, a jó minőségű, magasabb terméshozam mellett ben további előnnyel jár: az SGS Hungária Kft. A Propulse — mérve jó! Perényi Marianna.