Kelkáposzta recept

Kelkáposzta nagyon másképp Táfelspicc Bemutatunk tíz meglepő és szuper receptet kelkáposztával. A kelkáposzta nyersen kissé kesernyés, főzés után jellegzetesen kelkáposzta recept, tehát alapvetően egy kellemes alapanyag, de jellegzetes szaga sokakat eltántorít.

Ez a kelkáposztaszag ami úgy szeret örök időkre megbújni a lépcsőházakban a hosszas főzési időnek köszönhető: kelkáposzta recept tovább főzzük, annál erősebb a szaga, ezért úgy a jó, ha már éppen megpuhult, még kicsit roppan nem pedig szottyos-pempős az állagatehát: ress. Energiatartalma alacsony, A- Kelkáposzta recept C- kelkáposzta recept E-vitamin-tartalma, vas- és kalciumtartalma viszont magas, ezért sem érdemes túlfőzni, sőt, nyersen is kiváló. Kelkáposztaleves gesztenyévelForrás: Táfelspicc Vásárlásnál is a friss, ruganyos levelű káposztát keressék, amelynek nem erős káposzta- hanem friss zöldségillata van.

A nagy, laza levelek között mindenféle bogarak, kukacok lakhatnak, ezért levelenként érdemes átmosni. Kelkáposzta-krémleves wasabival és csilivelForrás: Táfelspicc Levesnek Persze a frankfurti leves is jó, főleg, ha nem menzán készítik, de nem kell feltétlenül tejföllel és virslivel elnyomni az ízét.
A fokhagyma, a hagyma, a parmezán mind jól illenek hozzá, ezért készítettünk belőle tojásos stracciatella-levest, rozmaringgal és babérlevéllel fűszeres levest, gesztenyével egy népszerűsködőt, valamint egy izgalmas, wasabis-krémes változatot.

Kelkáposzta-saláta almávalForrás: Táfelspicc Saláták, köretek Friss és meleg saláták is készülhetnek kelkáposztával. Frissen a mustár, az alma, a parmezán, a csili vagy a datolya egészítették ki, párolva-pirítva a narancs, a csili és a fokhagyma adtak neki plusz löketet.

Nyersen a rukolához hasonlóan kesernyés az íze, pirítva pedig édessége dominál, ezért változatosan használhatjuk köretként, vagy ehetjük önmagában is könnyű ebédnek, vacsorának.
Kelkáposztás rizottóForrás: Táfelspicc Rizottó és társai A bor, a hagyma, a parmezán mind a barátai a kelkáposztának, ezért rizottónak is kiváló alapanyag.

A sütőtök édessége is jól kiegészíti, így készült réteslapok között, parmezánnal, szalonnával és zsályával a kelkáposztás pite. Egyszerű krémnek is elkészíthetik egy kis spenóttal, ami sajtok mellé, zöldségekhez, jo parazita gyogymod, halakhoz illik mártogatósnak, de friss tésztaszószként is érdemes kipróbálni.
A pontos recepteket a hajtás után olvashatják.