Lefolyo fergek, A vaspondró mindig alkonyatkor támad


giardiasis betegseg tünetei

A dugulást okozhatják nagyobb ételdarabok, letapadások, kemikáliák, összegyűlt hajszálak. Ilyenkor először a megszokottnál lassabban folyik le a víz, később azonban már teljesen eldugulhat és használhatatlanná válhat a konyhai, vagy fürdőszobai, lefolyóval rendelkező berendezés.

Milyen veszélyei vannak az eldugult lefolyónak?

fergek a majban

Baktériumok megtelepedése Biztosan már lefolyo fergek is tapasztaltad, hogy amikor eldugul a lefolyó, annak egy idő után van egy bizonyos szaga is. Ezt a szagot nem csak a lerakódott lefolyo fergek okozza, hanem az ezen megtelepedő, és elszaporodó baktériumok is, amik amellett, hogy kellemetlen közérzetet keltenek az emberben a saját otthonában, még komoly betegségeket is előidézhetnek.

Rovarok elszaporodása A csatornában előforduló élőlények — mint a csótányok, férgek, vagy ezerlábúak — képesek közlekedni a lefolyócsövekben minden irányban, és ezt gyakran meg is teszik.

Egy jó állapotú, tiszta lefolyócsőben nincs mi vonzza a rovarokat, azonban a lerakódásokban található szerves anyagok táplálékul szolgálnak számukra. Így akár a lakásban is elszaporodhatnak ezek a nem kívánatos élőlények. Visszafordíthatatlan dugulás A mosogatók, mosdókagylók általában 40 — lefolyo fergek mm átmérőjű csővel rendelkeznek, de fontos tényező a kialakítás is, a kanyarok, a hosszan vezetett cső növeli a lefolyo fergek kialakulásának esélyét.

lefolyo fergek

Megfelelő kezelés nélkül, az évek során a cső keresztmetszete olyan mértékben beszűkülhet a lerakódásoktól, hogy végül elég egy kisebb szennyeződés egy komolyabb dugulás kialakulásához. Egy ilyen szintű dugulás, olyan károkat  tud okozni a lefolyóban, hogy nem csak szakember segítségére lesz szükség, de előfordulhat, hogy a vezetékek kicserélésére is, ami nem egy olcsó megoldás.

Hogyan lefolyo fergek ellene?

lefolyo fergek

A lefolyó eldugulásának megakadályozásában elsődleges szempont a megelőzés. Figyelj rá, hogy ne kerüljön a lefolyóba ételmaradék, haj- vagy szőrszálak, ne öltsd bele a zsírt, olajat.

A vaspondró mindig alkonyatkor támad Molnár Orsolya Más téli állati lakótársak, például a pelék és a denevérek nyugalmi állapotban vészelik át a hideg hónapokat a padláson. A nyestek azonban ilyenkor sem nyugszanak, és nagy kárt okozhatnak a tetőtér szigetelőrétegében. Késő este értem haza, és a faházam felé közelítve bizonytalan érzés fogott el: olyan volt, mintha mozogna a fal.

Érdemes beszerezni egy műanyag lefolyó szűrőt, amely megakadályozza a fizikai szennyeződések lefolyóba jutását, valamint már a dugulás legkisebb jelénél használj Búvár lefolyótisztítótami szakszerűen megelőzi a nagyobb bajt. Oszd meg!