Maj parazita


Májcisztának hitték, valójában parazita ikertestvére fejlődött egy kislányban Fotó: Archívum A terhesség alatti vizsgálatokon cisztának nézték a kislány ikertestvérét, aki benne növekedett.

maj parazita

Nem ritka, hogy az iker terhesség korai szakaszában az egyik magzat felszívódik ebben az esetben azonban maj parazita így történt. Az orvosok a terhesség Azonban nem sokkal később, egy másik eljárásnak hála kiderült, hogy nem májcisztáról, hanem egy másik, úgynevezett parazita ikertestvérről van szó, aki köldökzsinóron keresztül kapcsolódott össze maj parazita kislány bélfalával.

mms agyi paraziták belfergek fajtai kepekkel

A nem mindennapi esetet a média is felkapta, így hamar híre ment a nem mindennapi terhességnek, amit még egy tévés stáb is végig követett egészen a szülés pillanatáig. Az orvosok végül úgy döntöttek, hogy két héttel azután, hogy felfedezték az ikerhetességet, császármetszéssel világra segítették a kisbabát, ugyanis attól tartottak, hogy a miniatűr magzat esetleg kárt okozhat a kislány hasában. Úgy tudni, hogy a kislányt Itzamarának nevezték el, akiből végül műtéti úton eltávolították parazita ikertestvérét, aki mindössze 5 maj parazita volt és nem rendelkezett fejjel vagy kifejlett végtagokkal, így alkalmatlan volt az életre.

maj parazita