Nyul belféreg. Bélféreg – Hogyan szabaduljunk meg tőle?


Kereskedelem Házinyúl bélféreg-fertőzése A fonalférgeknek több fajtája is megtalálható a nyúl belső szerveiben. Ilyen például a Trichostrongylidae - ami a nyúl gyomrában élősködik.

Sütik használata

A nyulak a féregpeték elfogyasztásával fertőződik meg. A teljes kifejlettséget a féreg a gyomorban nyul belféreg el. A fertőzöttségnek legtöbbször nincsenek látható jelei, azonban erős fertőzöttség esetén súlycsökkenés tapasztalható.

nyul belféreg férgek, mint egy kötél

Kezelése: 5 napon keresztül Fenbendazollal. Passalurus ambiguus - a vakbélben és a nagyobb belekben. Ennek a fertőzésnek nincsenek klinikai tünetei még erős fertőzöttség esetén sem.

nyul belféreg

Kezelésre ajánlott Piperazine 2 napig vízben vagy ételben, és 50 ppm fenbendazol 5 napig. A nyulak szervezetébe fertőzött étel vagy ital elfogyasztásával kerül. A nyulak ezen élősködője emberekre ártalmatlan!

nyul belféreg

Taenia pisiformis, Taenia serialis, Cittotaenia variabilis - a nyulakban gyakran előforduló galandféreg fajták. Ezek a paraziták a vékonyabb belekben, májban vagy izomszövetekben helyezkednek el.

Galandféreg fertőzés nyul belféreg lehet az étvágy csökkenése, letargia, megnövekedett has és bőr alatti duzzanatok. A galandférgek leginkább a féregpetékkel szennyezett fű elfogyasztásával kerülnek a nyúl szervezetében.

nyul belféreg csillogó protozoan paraziták

Leginkább a kutyák ürülékével szennyezett fűvel kerül a nyulak elé.