Parazita szinkronizálás. Parazita fertőzés jelei


parazita szinkronizálás

Tweet A trópusi hangyákat "zombivá" változtató, parazita gomba behatol az állatok fejébe, elsorvasztja az izmokat, így a hangya azt teszi, amit az élősködő akar. A trópusi Camponotus leonardi hangyafaj általában magasan, az esőerdei lombozatban él. Amikor megfertőzi egy parazita gomba -Ophiocordyceps unilateralis — a hangya viselkedése drámaian megváltozik. Kiszámíthatatlanná és zombiszerűvé válik, emellett a gomba úgy manipulálja, hogy olyan helyen pusztuljon el, amely optimális feltételeket nyújt a gomba szaporodásához.

parazita szinkronizálás a férgek kezelésének szakaszai

A nemzetközi kutatócsapat O. A növekvő gomba kitölti a hangya testét és fejét, az izmokat elsorvasztja, az izomrostokat szétválasztja.

A gomba emellett befolyással van a hangyák központi idegrendszerére, és míg a normál dolgozó ritkán tér le az útról, a különféle férgek a természetben véletlenszerű módon barangolnak, nem tudják megtalálni parazita szinkronizálás hazavezető utat.

parazita szinkronizálás

A rovarok görcsöktől szenvednek, parazita szinkronizálás miatt a talajra esnek. Délben a gomba szinkronizálja — vagy a Naphoz, vagy egy hasonló tényezőhöz, mint hőmérséklethez vagy nedvességhez mérten - a hangya viselkedését, parazita szinkronizálás a fertőzött állat a levél alsó részén harap rá a fő érre. A fejében lévő, osztódó gombasejtek az állkapcsát nyitó és záró izmokon parazita szinkronizálás rostokat arra késztetik, hogy váljanak szét.

parazita szinkronizálás otthon orvosolni vastagbél méregtelenítő

Néhány nappal később a gomba a hangya fejéből úgynevezett termőtest-párnát sztrómát hoz létre, mely spórákat bocsát ki, amelyek aztán egy másik, arra kóborló hangyára kerülnek. A 42 rovar vizsgálata során az is kiderült, hogy a gomba a jelek szerint az összes kalciumot kivonja az izmokból, így a hullamerevséghez hasonló állapotot idéz elő.

Élősködők (12E) Hamarosan a mozikban!

David Hughes, amerikai kutató szerint, a gomba két fronton támadja meg a hangyákat. Így kerül a hangya a párás aljnövényzetbe.

Ezek parazita szinkronizálás tökéletes környezetet teremtenek a gomba növekedéséhez és szaporodásához.

pinworm féreg eltávolító

A zombihangyák ilyen szinkronizált érkezése figyelemreméltó parazita szinkronizálás. Bár a hangya parazita szinkronizálás harap rá a növényre, napnyugtáig nem pusztul el. Valószínűleg ez a stratégia biztosítja a hosszú, hűvös éjszakát a gomba számára.

miért jönnek ki a pinworms kerekférges tabletták felnőttek számára