Petefészek paraziták


Nyúl mint egy köztes befogadó Esther van Praag, Ph. Minden adományt, nem számít mekkora az összeg értékelik és segíteni fogják a folyamatos kutatást az orvosi ellátást és a nyulak egészségügyét a világ minden tájáról.

petefészek paraziták trichinella típusú táplálkozás

Köszönöm Figyelem: Ez a fájl olyan képeket tartalmaz mely felkavaró petefészek paraziták néhány olvasó számára. Taenia pisiformis A Taenia pisiformis galandféreg gyakori élősködő a ragadozókban, mint a kutyák, rókák és néha a macskák.

Paraziták, a veszélyes „potyautasok”

Megtalálható a világ minden táján, elsősorban a vidéki területeken. A parazita fejlődése két szakaszból áll: 1. Egy felnőtt végleges fogadója a kutya. A parazita a vékonybélben él a duodenumban csípőbél és ileum a kutyában és a hossza elérheti a 2 métert körülbelül 79 centiméter. A galandféreg kifejlődött szegmense protoglottid a széklettel együt lehulló érett petesejteket tartalmaz az istálóban.

Közbenső szakasz: Egy növényevő fogadóban, ahol a lárva stádium megtalálható mesacestoide. Nyúl petefészek paraziták más nyúlalakúak faja lenyelhetik a tojásokat, míg legelészik a szennyezett füvet. Ezt a köztes lárvaszakaszt Cysticercus pisiformis nak nevezik.

Petefészek ciszta

A lárva fejlődése korlátozott, és túléli a hólyagban a szerkezet. Az életképes galandféreghez kapcsolódó ciszták mérete petefészek paraziták maximum a centiméter átmérőt, ritkán akár 8 centiméteres petefészek paraziták, vagy hosszabbat. Fejlődés a felnőtt állapotban csak akkkor fordul elő, miután egy kutya, róka vagy macska elfogyasztotta a fertőzött nyúl zsigereit.

A felnőtt lárva fejlődése folytatódik. Richard Hoop Blister-szerű érett Cysticercust zöld nyilak tartalmazó lárva A Taenia Pisiformis galandféreg egy nyúl testüregében.

Paraziták a szervezetünkben: mikor gyanakodjunk?

Részlet egy cisztáról, amely körül egy tapevorm Cysticercus petefészek paraziták lárva látható folyadékkal körülvéve. A paraziták lárváji a májkapugyűjtőeret használják, hogy megszállják a májat a nyulaknál.

Az átalakulási szakaszban a lárvát általában fokális granulomatozus hepatitisz-szerű tünetek kísérik: májgyulladás, a helyi hepatocelluláris elhalás, és a máj hegképződése, ha a feltétel krónikussá válik. A szövet mikroszkópos elemzése a  szövetek elhalását, vért, degeneratív granulocitákat, óriás sejteket, valamint mononukleáris sejtek jelenlétét mutatja.

Fibroblaszt átalakulás a szövetben jelen lehet, és az érintett szövetet kötőszövet váltja fel.

Miután nap eltelik, a lárvák a máj parenchimába vándorolnak és cisztákká formálódnak. Súlyos fertőzés krónikus extrém gyengeséget vagy hírtelen halált okozhat.

Aberráns vándorlás lehetséges. Néhány ilyen cisztákat a peritoneális folyadékokban találtak, vagy a tüdőben egy nyúlnál, kitöltve szinte minden üreget a tüdőben és légzési distresszet okozott.

az emberekben, férgek, hogyan kell kezelni paraziták ellen 3 gyógyszer

Brain borsókabetegség görcsökhöz, fokozott koponyaűri nyomáshoz, és a megváltozott elmeállapothoz vezet. CT és MRI láthatóvá teszi, hogy a ciszták véglegesek, gyakran kísérik gyűrű fokozó elváltozások vagy vízfejűség.

Fejfájást okoz a féregnek a szaporodás

Mivel az MRI nem mutatja az elmeszesedett zsebeket egyértelműen, kontrasztos festék beadását infúzióban, lehet használni, hogy jobban szemléltesse a gyulladt és elpusztult régiókat.

Amíg nincs közvetlen érintkezés és cisztákat tartalmazó lárvák lenyelése valószínűbb kedvtelésből tartott nyulaknálnem lehetséges fertőződés. A kezelést meg lehet petefészek paraziták a Praziquantellel.

trichinosis cysticercosis

Multiceps serialis Ezt a parazita férget is Taenia Serialisnak nevezik. Mint a Taenia pisiformisnál, a parazita fejlődése két szakaszból áll: egy közbenső a Petefészek paraziták, vagy Üreginyúl, és felnőtt kutyák és macskák.

A bélférgesség tünetei

Előfordulási gyakorisága ritka a házinyulaknál. A Multiceps serialis ciszta lényegében a bőr alatti szövetekben és izomtömegben található meg a nyulaknál.

Létrehozva: Lássuk, milyen élőlényekkel kell kényszerűen együtt élnünk.

Petefészek paraziták ciszták hosszúkásak és a lárva könnyen látható. Kialakulás és fejlődés a felnőtt állapotban csak azután jelentkezik, ha egy kutya, vagy róka megeszi a fertőzött nyulat. A humán szennyeződés kockázata is lehetséges, amikor a közvetlen gazda lenyeli a közbenső lárvát és cisztákat például: Mezeinyúl vadászatnál és az emésztőrendszerrel való érintkezéskor. A házinyulaknál, a szennyeződés kockázata közel áll petefészek paraziták nullához.

Köszönetnyilvánítás Hálám megy Prof.

petefészek paraziták

Richard Hoop Zürichi egyetem az engedélyért, hogy használhattuk a Taenia cisztákhoz kapcsolódó képeket nyulaknál. További információ Manning et al.

méhbetegségek és paraziták féreg trojai

The biology of the laboratory rabbit A biológia laboratóriumi nyulaknál. London, UK, Maynard A. Pinto RM, et al. Wagrzyca watroby królika. Medycyna Wet.