Ultrahang helmint, Új ultrahangos szivárgásérzékelő az SKF kínálatában


Az ICAS International Cities of Advanced Sound egy fesztiválszervezőket tömörítő szervezet, amelynek az UH Fest a kezdetektől ultrahang helmint, és amely olyan komoly renoméval rendelkező fesztiválokat tud a sorai között, mint a krakkói Unsound, a berlini CTM, illetve az eredendően montreali, de mára mexikói és chilei kiadással is rendelkező Mutek. Az ICAS Suite esetében az volt a szervezők célja, hogy lehetőséget adjanak az ICAS-tagok számára, hogy egy estére birtokba vegyenek egy helyszínt Berlin felkapott művész negyedében, Kreuzbergben, és megmutassák kicsiben, hogy miről is szól a ultrahang helmint.

ultrahang helmint

ultrahang helmint Az UH Fest az estét kizárólag magyar fellépőkkel tölti ki, de a fellépők ultrahang helmint talán ez az egyetlen közös pont: zenei tekintetben a program épp olyan változatos, mint amilyenek az UH több napos budapesti fesztiváljai szoktak lenni. A spektrum a konkrét hangokkal operáló ambienttől Plagiuma kifacsart popon Serotonin Sunshineaz éteri női vokálokkal gazdagított glitchen Seeds In Helmet és a megzenésített algoritmusokon Lázár Gábor át a szabad improvizációig 12z, Drowning Bitch és az indie rockig Spaceshit terjed, az estét pedig a tánczene különféle hibridjei zárják Splatter szinti, no wave, mutáns diszkó fókuszáltságú szettjétől Gabeen és Dork keményvonalas technojáig.

A fellépők zenéiből készült válogatás meghallgatható itt.

szeles galandféreg

Az Ultrahang helmint Fest-ről Az UH Fest korábban: Ultrahang Fesztivál óta hat alkalommal került megrendezésre, jellemzően többnapos, külföldi fellépőt felvonultató fesztivál formájában, amelyek között alkalmanként csak magyar fellépőkre koncentráló minifesztiválok, illetve önálló koncertesetek is helyet kaptak. Az elmúlt bő évtizedben így közel fellépőt ultrahang helmint el budapesti és szegedi rendezvényeire.

ultrahang helmint

A fesztivál története során mindig arra törekedett, hogy olyan zenei irányzatokat, előadókat mutasson be élőben, amelyekkel egyébként nem vagy csak szórványosan találkozhatott volna a magyar közönség. Az UH nem titkolt célja, hogy rendezvényeire mindig belfereg gyerekeknel programot állítson össze, ami legalább egy-egy momentumában a közönség bármely tetszőleges tagjának képes meglepetést okozni.

Az UH Festhez kapcsolódó következő hazai rendezvény

ultrahang helmint