Cseresznye féreg, Most kell cselekedned, ha nem akarsz kukacos cseresznyét!


a férgek gyógyszerének szedése után, mennyi megy hús fagyasztva trichinózis

Minden évben gondot okoz befőzéskor. Aki válaszol: Németh Zoltán, okleveles kertészmérnök, növényvédelmi szakmérnök A cseresznye legidegesítőbb károsítója a cseresznyelégy Tisztelt K. A kérdése időszerű, de engedje meg, hogy egy pontosítással kezdjem válaszom.

cseresznye féreg milyen férgek fertőzhetnek a pulykahúsot

A cseresznye féreg nem kukacos, a cseresznyelégy Rhagoletis cerasi és a későbbiekben megemlítésre kerülő amerikai keleti cseresznyelégy Rhagoletis cingulata ugyanis a kétszárnyúak rendjébe tartoznak így a lárvájuk nyű, de nem ez a lényeg.

Kukac lárvája egyébként az ormányos bogaraknak cseresznye cseresznye féreg, tehát a gesztenye és a mogyoró valóban kukacos. Cseresznyelégy Lárvája nyűve a gyümölcsben fejlődik, táplálkozása következtében a mag körüli részek elpépesednek és elbarnulnak, a gyümölcs puha tapintásúvá válik.

cseresznye féreg kerek féreg tünetei a testben

Egy nemzedékes faj, a talaj felső 10 cm-es rétegében telel báb alakban. A rajzás április közepétől kezdődik és nyár végéig is eltarthat.

cseresznye féreg a férgek kezelése után viszketés maradt

A nőstények a petéiket a zöld vagy a színesedő cseresznye féreg héja alá rakják. Melegkedvelő rovar. Amerikai keleti cseresznyelégy A nőstény amerikai keleti cseresznyelégy, családtagjához, az európai cseresznyelégyhez hasonlóan a gyümölcs héja alá helyezi a tojásait. Az európai cseresznyelégy esetében — ahogy ez már említésre került — egy gyümölcsben egy cseresznye féreg lárva táplálkozik, míg az amerikai cseresznyelégy esetében több nyű is élhet egy gyümölcsben.

a parazita profilaxisban az emberek tabletták áttekintése

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem dőlhetünk hátra a kerti székben, ugyanis ez a faj később rajzik, és ha túl vagyunk a cseresznyelégy rajzásán még az amerikai keleti cseresznyelégy okozhat még kellemetlen meglepetéseket. Védekezés: a legyek vonzódnak a sárga színhez.

Kukacos a cseresznye? Védekezzünk a cseresznyelégy ellen!

Az MTA NKI által kifejlesztett ragacsos csapdákkal megfigyelhetjük a rajzás intenzitását és a rajzáscsúcs után az alábbi hatóanyagokkal védekezhetünk, természetesen betartva az élelmezés-egészségügyi várakozási időpontokat. Amennyiben sikeresen védekeztünk a cseresznyelégy ellen, a kései fajták esetében figyeljünk oda az amerikai keleti cseresznyelégyre és az éréshez közeledve használjunk rövidebb élelmezésügyi várakozási idejű készítményt.

Deltametrin, Decis, cseresznye féreg.

cseresznye féreg